fbpx

Formål med messedeltagelse
Du har besluttet dig for, at din virksomhed skal vises frem på en messe. Måske har du også styr på, hvilken messe det skal være og har allerede lagt et budget. Dette er dog blot få af mange punkter, som du skal have styr på inden messen. Herefter skal du have styr på nogle helt konkrete ting! 

Værdien af din deltagelse afhænger i stor grad af, om din virksomhed har et formål og konkrete mål med deltagelsen på messen.

Det kan eksempelvis være:
– Salg og markedsføring til eksisterende og potentielle kunder
– Lancering af en produktnyhed
– Større kendskab til din virksomhed
– Overvågning af konkurrenter

Identificer din målgruppe
Hvem vil du gerne ramme og påvirke med din messeudstilling? Der er en vigtig del af planlægningsfasen at identificere målgruppen. Det kan være brugere af produktet, influenter (personer med indflydelse på beslutningen om køb), indkøbere eller beslutningstagere.

Lav en markedsføringsstrategi, som rammer din målgruppe. Når du har identificeret din målgruppe, skal du sikre dig, at de finder dig på messen. Selve messen bliver markedsført af arrangøren, men det bliver din virksomhed ikke. Derfor kan det være en god idé at annoncere din virksomheds deltagelse:

Dette kunne eksempelvis være via:
– Jeres sociale medier og på jeres hjemmeside
– I et nyhedsbrev
– I messekataloget
– I pressen
Personlige invitationer til relevante gæster, så de mærker, at de er vigtige. Husk at invitere i god tid!
Og andre steder hvor I rammer jeres målgruppe

Opsætning af udstillingen er det næste skridt i planlægningen. Når du har fået styr på de ovenstående, har du fundamentet på plads, og herefter skal du igang med at opbygge messestanden. Dette kommer der mere om i næste afsnit.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? 
Har du brug for hjælp, hjælper vi gerne med alt fra hele processen ved messedeltagelse til blot udvalgte dele, så som tekstarbejde til både online og trykte medier, kommunikationsstrategi, networking og andet.

Vi står klar til at hjælpe dig. Kontakt os for en uforpligtende snak her.